Programok
Felkészülés a fiatal tehetségek segítésére
2013. 05. 10. (péntek) 12.40

Szakmai napokon készítették fel a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület munkatársait és szakembereit arra, hogy a szervezet tehetségponttá váljon. A márciusban és áprilisban zajlott felkészítések azt a célt szolgálják, hogy minél hatékonyabban tudják felkutatni és gondozni a fiatal tehetségeket.

A debreceni és Hajdú-Bihar megyei középiskolások továbbtanulását segíti  az a tehetséggondozó program, amelyet februárban indított a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. Az „Egyetemes tehetség” projektben elsősorban a 11. és 12. osztályba járó, kiemelkedő képességekkel rendelkező fiatalok felkutatása és segítése a cél. A programba a Debreceni Egyetemen oktató szakemberek is bekapcsolódnak, akik nemcsak a továbbtanuláshoz nyújtanak gyakorlati tanácsokat, hanem a készségek fejlesztését és az önszerveződést segítő tréningeket is tartanak a fiataloknak.

A megvalósításban résztvevő szakemberek részére szakmai napokat szerveztek, amelyeken a résztvevők megismerhették a Hajdú-Bihar megyében és környékén, a tehetségsegítés területén megvalósult, adaptálható jó gyakorlatokat. Ezen felül a projekt szakmai megvalósításába bekapcsolt szakemberek szakmai és módszertani felkészítése is zajlott, így műhelymunka keretében ismerhették meg a különféle tehetségsegítő tevékenységek minél hatékonyabb megszervezését és lebonyolítását. Ilyen tevékenységek a tanácsadás, az önszerveződő kiscsoportok koordinációja és a tehetséggondozás). Ugyanakkor a szakmai napok kapcsolatépítési célokat is szolgáltak a tehetségsegítés területén megjelenő szakemberek, szervezetek között, lehetőség volt a szakmai tapasztalatcserére, jó gyakorlatok átadására-átvételére.

Az eseményről készült képek a galériában találhatók.

A szakmai napokat március 5-én és április 24-án tartották, amelyek elsődleges résztvevői a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Egyetemes tehetség” című projektjében szakmai megvalósítóként bevont személyek. A szakmai rendezvények nyitottak voltak minden más érdeklődő előtt, így például a köz- és felsőoktatásban oktatók és tanulók is részt vettek a szakmai nap plenáris részében. Az „Egyetemes tehetség” projekt az Európai Unió támogatásával, a TÁMOP-3.4.4/B-11/2-2012-0012 program keretében valósul meg.

 
Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása