Programok
Elindult a KultúrÁsz második EU-s projektje
2013. 05. 10. (péntek) 14.23

Újabb EU-s projektet indított áprilisban a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. Az „Egyetemes tehetség” után elindult az „Egyetemes nevelés” program is, szintén az Európai Unió támogatásával. A projekt során szervezett programok hozzájárulnak a tehetséges fiatalok felkutatásához és képességeik fejlesztéséhez is.

Összesen 580, csökmői és hajdúszoboszlói óvodás, valamint általános- és középiskolás tanuló kapcsolódik be a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Egyetemes nevelés” projektjébe. Ennek során hat intézményben: óvodákban és iskolákban szerveznek foglalkozásokat a gyerekeknek. Ezek célja a személyiségfejlődésük segítése, a képességeik kibontakoztatása, valamint a pályaválasztás segítése. A programok a tehetséges fiatalok felkutatásához és segítéséhez is hozzájárulnak. A projekt során szavalóversenyeket, szakköröket, zenei tehetséget kibontakoztató tábort, önismereti és kommunikációs tábort, egészséges életmódra tanító foglalkozásokat, témaheteket, témanapokat is szerveznek a fiataloknak a következő egy év során. A projektről részletesebben a sajtóközleményben olvashatnak, amely a cikk alatt megjelenő pdf fájlból letölthető.

A projekt közoktatási partnerei: a hajdúszoboszlói Egyesített Óvodai Intézmény Aranykapu, Lurkó, Manókert és Mesevár óvodái, a szintén hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola, és a csökmői Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

Az „Egyetemes nevelés” projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334 program keretében valósul meg.


Cikkek a témakörből

A cikkhez pdf fájl tartozik.Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása