Programok
Fiataloknak tartottak tanácsadást a KultúrÁsz szakemberei
2013. 05. 10. (péntek) 14.42

Debreceni középiskolás fiataloknak tartottak tanácsadó foglalkozásokat a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület szakemberei, valamint a Debreceni Egyetem oktatói. A programok során elsősorban a fiatalok pályaválasztását segítették. A tanácsadás április és május folyamán zajlik.

A debreceni és Hajdú-Bihar megyei középiskolások továbbtanulását segíti az a tehetséggondozó program, amelyet februártól indított a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. Az „Egyetemes tehetség” projektben elsősorban a 11. és 12. osztályba járó, kiemelkedő képességekkel rendelkező fiatalok felkutatása és segítése a cél. A programba a Debreceni Egyetemen oktató szakemberek is bekapcsolódnak, akik nemcsak a továbbtanuláshoz nyújtanak gyakorlati tanácsokat, hanem a készségek fejlesztését és az önszerveződést segítő tréningeket is tartanak a fiataloknak. Áprilisban a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnáziumban, májusban pedig a debreceni Szent József Gimnáziumban és a Balásházy János Szakközépiskolában tartottak tanácsadásokat.

Ezeken a pályaválasztás, pályaorientáció, karriermenedzsment, önismeret, továbbtanulás, tanulásmódszertan témákban készítik fel a fiatalokat kiscsoportos foglalkozások során, tréning formában. A foglalkozásokat Bálega János, Herczegh Judit és Márkus Edina, a Debreceni Egyetem oktatói, valamint Kállay Gyula Zoltán, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület önkéntese, a Debreceni Egyetem hallgatója tartják.

Az áprilisi tanácsadásokon készült képek megtekinthetők a galériában.

A tanácsadások ősszel folytatódnak, a részletekről ezen a honlapon lehet tájékozódni, és jelentkezésre is lehetőség van. Az „Egyetemes tehetség” projekt az Európai Unió támogatásával, a TÁMOP-3.4.4/B-11/2-2012-0012 program keretében valósul meg.
Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása