Programok
Szavalóversenyt rendeztek Csökmőn
2013. 05. 10. (péntek) 15.19

Több mint félszáz általános iskolás fiatal vett részt azon a szavalóversenyen, amelyet Csökmőn rendeztek április 16-án és 17-én. A vetélkedőt a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Egyetemes nevelés” projektje keretében rendezték.

Négy korcsoportban több, mint ötven általános iskolás tanuló nevezett be arra a szavalóversenyre, amelyet a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület a csökmői Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve rendezett. A kétnapos vetélkedőnek a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola Csökmő adott otthont áprilisban. A legjobban szereplő fiatalokat korcsoportonként díjazták, a nyertesek könyvjutalmat kaptak. A vetélkedő kiváló alkalmat teremtett a fiataloknak a tehetségük kibontakoztatására, valamint a retorikai képességeik fejlesztésére.

A szavalóversenyt az „Egyetemes nevelés” projekt keretében rendezték. A projekt során hat hajdúszoboszlói és csökmői intézményben: óvodákban és iskolákban szerveznek foglalkozásokat a gyerekeknek. Ezek célja a személyiségfejlődésük segítése, a képességeik kibontakoztatása, valamint a pályaválasztás segítése. A projekt közoktatási partnerei: a hajdúszoboszlói Egyesített Óvodai Intézmény Aranykapu, Lurkó, Manókert és Mesevár óvodái, a szintén hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola, és a csökmői Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

A szavalóversenyről készült képek megtekinthetők a galériában.

Az „Egyetemes nevelés” projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334 program keretében valósul meg.
Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása