Programok
Nem lehet elég korán kezdeni...
2013. 05. 10. (péntek) 15.31

Óvodások számára indított tehetség- és képességfejlesztő foglalkozásokat a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület az Aranykapu Óvodával együttműködve Hajdúszoboszlón. A szakkörökön a rajz- és képzőművészeti, valamint a zenei tehetségüket tudják fejleszteni és kibontakoztatni a gyerekek.

Április 11-én indult a hajdúszoboszlói Aranykapu Óvodában a „Csicsergők” szakkör, amely során a zenei tevékenység iránt érdeklődő és abban az átlagosnál nagyobb tehetséggel bíró gyerekeknek biztosítanak lehetőséget képességeik fejlesztéséhez játékos formában. A foglalkozásokon dal- és játéktanulás, hangszerismertetők, választott hangszereken egyszerűbb dallamok megtanulása; egyéni és csoportos éneklés zajlik. Ugyancsak áprilisban indult az „Ügyes kezek” szakkör is, ahol az ábrázoló tevékenység iránt érdeklődő, és abban az átlagosnál nagyobb tehetséggel bíró gyerekeket ismertetik meg új vizuális technikákkal, anyagokkal és eszközökkel.

A 7 fős csoportokban zajló, egyenként 12 alkalmas szakköröket a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület szervezi az Aranykapu Óvodával közösen az „Egyetemes nevelés” projekt keretében. Ennek során hat hajdúszoboszlói és csökmői intézményben: óvodákban és iskolákban szerveznek foglalkozásokat a gyerekeknek. Ezek célja a személyiségfejlődésük segítése, a képességeik kibontakoztatása, valamint a pályaválasztás segítése. A projekt közoktatási partnerei: a hajdúszoboszlói Egyesített Óvodai Intézmény Aranykapu, Lurkó, Manókert és Mesevár óvodái, a szintén hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola, és a csökmői Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

Az „Egyetemes nevelés” projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334 program keretében valósul meg.


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása