Programok
A még hatékonyabb tehetségfejlesztésért
2013. 05. 10. (péntek) 16.04

A tehetséges fiatalok minél hatékonyabb fejlesztése érdekében továbbképzésen vesznek részt a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület munkatársai és az „Egyetemes tehetség” projekt megvalósításába bekapcsolódó egyéb szakemberek. A továbbképző foglalkozásokat júniusban tartják.

A debreceni és Hajdú-Bihar megyei középiskolások továbbtanulását segíti  az a tehetséggondozó program, amelyet februárban indított a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. Az „Egyetemes tehetség” projektben elsősorban a 11. és 12. osztályba járó, kiemelkedő képességekkel rendelkező fiatalok felkutatása és segítése a cél. A programba a Debreceni Egyetemen oktató szakemberek is bekapcsolódnak, akik nemcsak a továbbtanuláshoz nyújtanak gyakorlati tanácsokat, hanem a készségek fejlesztését és az önszerveződést segítő tréningeket is tartanak a fiataloknak.

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület, valamint az „Egyetemes tehetség” projekt megvalósításában résztvevő szakemberek részére továbbképzéseket szerveznek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják felismerni, és a képességeiket fejleszteni. A szakmai továbbképzést június 6-8. között tartják Debrecenben a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület irodájában. A felkészítést Dr. Mező Ferenc, a Debreceni Egyetem Pedagógiai Pszichológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa tartja, a Magyar Tehetséggondozó Társaság tagja, a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának titkára és tagja. Kiemelt kutatási témája a tehetségek felkutatása és fejlesztése.

Az „Egyetemes tehetség” projekt az Európai Unió támogatásával, a TÁMOP-3.4.4/B-11/2-2012-0012 program keretében valósul meg.


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása