TanIrodaProjekt
A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület tanirodájáról
2013. 05. 10. (péntek) 22.01

A KultúrÁsz Közhasznú Egyesület csaknem 10 éves szakmai tapasztalataira alapozva tanirodát hozott létre. Ennek révén a szakmai gyakorlatukat teljesítő egyetemista hallgatók is bekapcsolódhatnak az egyesület különböző projektjeibe, sőt saját maguk is indíthatnak projekteket saját ötleteik alapján.

A szakmai gyakorlatukat teljesíteni kívánó egyetemisták (elsősorban andragógia szakosok) a taniroda révén ténylegesen is bekapcsolódhatnak a KultúrÁsz Közhasznú Egyesületnél zajló változatos munkába. Részt vehetnek a szakmai és egyéb programok megvalósításában. A taniroda célja, hogy a fiatalok ne pusztán csak igazolást kapjanak arról, hogy teljesítették a szakmai gyakorlatukat, hanem tényleges munka is legyen mögötte, olyan magas szintű szakmai gyakorlat, amely során részt vesznek a komplex szakmai munkában, megismerik annak teljes vertikumát, olyan munkatapasztalatot szerezve, amelyet az önéletrajzukban is feltüntethetnek, és konkrét eredményeket is fel tudnak mutatni.


Ennek megfelelően a tanirodában szakmai gyakorlatot teljesítőknek lehetőségük van konkrét projektek megvalósításában részt venni. Sőt saját maguk is hozhatnak projekt ötleteket, amelyekre pályázatot keresnek, a megírás szintén az ő feladatuk az egyesület szakmai felügyelete mellett. Ha a megírt és benyújtott pályázat nyer, akkor a megvalósítás is a szakmai gyakorlatot teljesítők feladata, így megtanulják, hogy kell lemenedzselni a különböző projekteket, végzik azok adminisztrációját, megszervezik az oktatási alkalmakat, toborozzák a résztvevőket, és adott esetben lehetőségük van képzések akkreditálására is. A folyamat természetesen a KultúrÁsz szakembereinek felügyelete mellett zajlik. A taniroda révén tehát olyan komplex szakmai gyakorlatot szerezhetnek, amely jóval túlmutat a hagyományos gyakorlatokon.


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása