Programok
Önismereti táborba indulnak a hajdúszoboszlói középiskolások
2013. 07. 03. (szerda) 16.07

Az önismeretet fejlesztő, valamint a továbbtanulást segítő foglalkozások is lesznek abban a táborban, amelyben a Hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola összesen 20 diákja vesz részt júliusban. A tábort a KultúrÁsz Egyesület ’’Egyetemes nevelés’’ programja keretében szervezik.

Összesen 580, csökmői és hajdúszoboszlói óvodás, valamint általános- és középiskolás tanuló kapcsolódik be a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület „Egyetemes nevelés” programjába. A 2013 áprilisában indult projekt célja, hogy a résztvevőket segítse a személyiségfejlődésükben, a képességeik kibontakoztatásában, valamint a pályaválasztásban. A programok során szakköröket, témaheteket, témanapokat, valamint táborokat is szerveznek a fiataloknak a következő egy év során. A tábárok egyike az önismereti és továbbtanulási tábor, amelyet július 15. és 20. között rendeznek Egerszalókon. Ennek keretében a Hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola 20 tanulójának tartanak tréningeket a KultúrÁsz Egyesület szakemberei, amelyek során a fiatalok jobban megismerhetik önmagukat, saját képességeiket, azok kibontakoztatási módjait, valamint a pályaválasztáshoz is gyakorlati segítséget kapnak. A szakmai foglalkozásokon kívül szabadidős programokat is szerveznek a középiskolásoknak, így többek között lesz filmvetítés, valamint tanulmányi kirándulások is Egerbe, Szilvásváradra, Kisnánára, Sirokra és egyéb helyszínekre.

Az „Egyetemes nevelés” projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a TÁMOP-3.2.13/12/1-2012-0334 program keretében valósul meg. A támogatási időszak: 2013. április 01 - 2014. március 31. A megvalósításra elnyert összeg 24.994.630 Ft.


Cikkek a témakörből

A cikkhez pdf fájl tartozik.Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása