Programok
Szakmai tanácsadásokon és konzultációkon vesznek részt a KultúrÁsz szakemberei
2013. 10. 27. (vasárnap) 18.10

A minél magasabb szakmai színvonalú tehetséggondozás érdekében folyamatos szakmai tanácsadáson és konzultáción vesznek részt a KultúrÁsz Egyesület azon munkatársai, akik az Egyetemes tehetség projektben tevékenykednek. A foglalkozásokon kifejezetten a fiataloknak történő segítségnyújtásról esik szó.

Az Egyetemes egészség projektet februárban indította a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. A projekt célja a kiemelkedően tehetséges debreceni és Hajdú-Bihar megyei középiskolások felkutatása és segítése, képességeik fejlesztése. Az időközben regisztrált tehetségponttá vált KultúrÁsz munkatársai folyamatos továbbképzéseken, szakmai tanácskozásokon vesznek részt annak érdekében, hogy a tehetséggondozás minél magasabb szakmai színvonalon történhessen. 

A foglalkozásokon olyan témákról esik szó, mint a tudományos tehetséggondozás, a karriertanácsadás, a filmek szerepe a tanulásban, tanulásmódszertan a különböző korosztályok számára. A tanácsadások témái között szerepel az önismeret fejlesztése, a különböző szakmákban meglévő továbbtanulási lehetőségek, a hátrányos helyzetű fiatalok motiválása és felzárkóztatása, valamint a tehetségük fejlesztése. A környezeti nevelés módszerei, a kommunikációs, illetve az anyanyelvi és idegen nyelvi kompetencia fejlesztése, zenei nevelés módszerei, továbbá a nevelésben alkalmazott pszichológiai és gyógypedagógiai eszközök szintén a tanácsadások és konzultációk témái. 

A foglalkozások révén még hatékonyabban tudják ellátni a tehetséggondozást a KultúrÁsz Tehetségpontjában dolgozó szakemberek, ugyanakkor módszertani fejlődés is létrejön. Ugyancsak fontos szempont, hogy a konzultációk során felkészítik a Tehetségpontban közreműködő kollégákat a tanácsadási feladataik ellátására, ugyanakkor a személyes beszélgetések során szakmai kapcsolatépítés is zajlik, amelynek eredményeképp szakmai és munkakapcsolatok, együttműködések, közös projektek is létrejöhetnek a tehetségfejlesztés jegyében. 


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása