Programok
Egyetemi előadássorozat indult az egészséges életmód népszerűsítésére
2013. 10. 30. (szerda) 17.23

Az életvezetési kompetenciák fejlesztéséről indított összesen 10 alkalomból álló előadássorozatot a Debreceni Egyetemen a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület. A kurzuson többek között a testmozgás előnyös élettani hatásairól, valamint a káros szenvedélyek veszélyeiről is szó esik. Az előadásokat a témában jártas szakemberek, az egyetem oktatói tartják.

Az előadássorozat 2013 szeptemberében indult a Debreceni Egyetemen, szabadon választható kurzusként, így bármely szakos hallgató számára felvehető volt a jelentkezési időszakban. A félév során szó esik az egészség és a testkép társadalmi változásairól, az egészség és testtudat változásairól a XX. században, a tömegsport és profi sport határairól, a hazai és EU-s sportpolitikáról, a testmozgás szerepéről a különböző életkorokban, valamint az úgynevezett flow-jelenségről. Szintén szerepel az előadások témái között a dohányzás és a leszokás, a drogok és azok hatásai, az alkoholizmus és a kulturált alkoholfogyasztás, illetve a divat, a média és az egészség kapcsolata. 

Az előadásokat a KultúrÁsz és a Debreceni Egyetem oktatói, a témában jártas szakemberek tartják. Egyik előadó Dr. Juhász Erika a Debreceni Egyetem Andragógia Tanszékének vezetője, aki rendszeresen tart tréningeket az életmódról, és különösen az alkohol, valamint a drog problémákról. A másik előadó Dr. Dankó-Herczegh Judit, a Debreceni Egyetem oktatója, tréningtartásai során megjelenik az egészséges életmódra nevelés, emellett rendszeresen vezet különböző biciklis és gyalogtúrákat. 

Az előadásokat keddenként 12 órától tartják a Debreceni Egyetem főépületének 14/3-as termében. A kurzus végén a hallgatóknak írásban kell számot adniuk arról, mit sajátítottak el a félév során elhangzottakból. 


Cikkek a témakörből


Ossza meg a FACEBOOK-onCikk nyomtatása